A szójagyertyák az elmúlt években nagy változásokon mentek keresztül, és egyre népszerűbbek lettek a nagyközönség körében.

Miért olyan különlegesek, és mit kell tudni róluk?

A szójaviasz természetes alapanyagból – szójából – készül, ezért a vegánok is kedvelik.

Szójagyertya – az égés előnyei

A szójaviaszt a gyertyák készítéséhez használt viasz szerves alternatívájaként írják le. Számos előnye van, amelyet minden gyertyakészítő értékelni fog.

Milyen előnyei vannak a szójagyertyáknak?

A gyertyák gyönyörűen tartják az illatokat. A szójaviasz egyik előnye, hogy a paraffinhoz hasonlóan meg tudja őrizni a hozzáadott illatot. Ez az oka annak, hogy illatos gyertyákat készítenek belőle. A szójagyertya néhány perc alatt bármilyen helyet feltölthet illatmolekulákkal. Várja meg, amíg a gyertya teteje megolvad és a teret betölti a kellemes illat.

A szójagyertyák nem folynak

A legtöbb szójagyertyát üvegpohárba öntik. Van viszont olyan viasz is, amelyet nem, márpedig azért, mert a megfelelő szójaviasz és kanóc használatával egyenletesen olvad, így a gyertya nem szivároghat. Égés közben a gyertya „magába esik”. Ha a gyertyák üvegbe vannak kiöntve, a viasz színültig olvad.

Órákig élvezheti a gyertya égését

A szójaviasz tulajdonságainak köszönhetően órákon át élvezheti annak illatát. Hosszabb ideig ég, mint a paraffinviasz. Természetesen az égés hossza a megfelelően kiválasztott kanóctól is függ. Ha túl vastag kanócot használnak a gyártás során, a gyertya gyorsabban leég.

Újrahasznosítható pohár és annak egyszerű tisztítása.

Mint fentebb említettük, a legtöbb szójagyertya üvegpohárban található. Az ilyen gyertyák előnye, hogy a poharat újra felhasználhatja, miután a gyertya leégett. Ha meg akarja tisztítani az üveget a viasztól, csak meleg vízre és mosószerre van szüksége. A szójaviasz alacsony olvadáspontja miatt könnyen eltávolítható.

Nem kell mást tenni, mint elegendő mennyiségű vizet felmelegíteni vízforralóban, majd forralás után a forró vizet színültig beleönteni az edénybe. A csésze alján lévő viasz feloldódik és felúszik a felszínre, ahol fokozatosan újra megkeményedik. Távolítsa el a megszilárdult viaszt, majd szivaccsal és mosószerrel mossa át.

Igen vagy nem?

Virágok és gyógynövények a gyertyákban

A gyertyák világának egyik trendje a gyógynövényekkel vagy szárított virágokkal való díszítése. Ez azonban veszélyes. A gyertyák vonzónak tűnhetnek, de ha ,,idegen´´ tárgyakat helyeznek a gyertyákba, az több bosszúságot okozhat, mint örömet. A virágok és gyógynövények meggyulladhatnak a viaszban. További hátránya, hogy fel nem dolgozható hulladék keletkezik (a fel nem használt gyertyaviaszból viszont új gyertyát készíthet).

Ha nem tudja hogyan válasszon, de eredeti ajándékot keres, ajánljuk a Kívánsággyertyákat. Útmutatót is készítettünk önnek: Hogyan válasszon gyertyát önmagának vagy szeretteinek. Klikk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük