Az aromaterápiáról

Az aromaterápiát illatkezelésnek is lehet tekinteni. Ennek a kezelésnek az első említése, amelyet az alternatív gyógyászat területére is beilleszthetnénk. 6000 éves múltra tekint vissza. Az ókori egyiptomiak, rómaiak és kínaiak ismerték az illat gyógyító hatását, ezért gyakran használtak természetes illóolajokat, amelyeket levelekből, szárakból, virágokból és más növényi részekből nyertek. Ezeket az olajokat leginkább vallási szertartásokon, gyógyfürdőkben vagy különféle betegségek kezelésénél használták.

Illatos viaszok az aromaterápiában

Az illatos viaszok az utóbbi évtizedek kreációi, és az aromaterápiában való felhasználásuk kevésbé elterjedt. Az illatos viaszok kitűnően alkalmazhatóak a hangulat javítására, inspirálhatja és ellazíthatja a testet és a lelket.

Hogyan használjuk az illatos viaszokat az aromaterápiában?

Az illatos viasz tökéletes élvezetéhez szüksége lesz egy aromalámpára és egy teamécsesre. Az illatos viaszok használata egyszerű. Nincs más teendője, mint megolvasztani őket a lámpa edényében, és hagyni, hogy az illatáradat magával ragadja. Amikor az illat intenzitása elegendő az ön számára, oltsa el a gyertyát. Az illatos viasz előnye, hogy többször is megolvaszthatja, amíg az illata teljesen el nem tűnik. Annak érdekében, hogy az illat megfelelően áradjon a térben, célszerű legalább 10 cm magas aromalámpát használni.

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb illatot?

Az aromaterápiában mindenféle természetes és esszenciális illatanyagot használnak, amelyekből a használat során az illóolajok kiürülnek. Ezek az illóolajok – növényi kivonatokból származó illékony anyagok – képesek megváltoztatni az ember lelkiállapotát negatívból pozitív irányba. Az viaszok használatakor annak illata egyenletesen oszlik el a térben, ugyanakkor a viaszt melegítő teamécses megfelelő helyet teremt a test és a lélek harmonizálásához. Ebből a célból az illatok kiválasztása a legfontosabb. Míg a friss illatok segítik az embert ,,felébredni´´, addig az erősebb virágillatok ellazulást és nyugalmat biztosítanak.

Viaszokkal javíthatja mentális egészségét. Íme egy áttekintés az illatokról – Az illatos viaszokról, amelyeket az aromaterápiában használhat.

Ha fokozni szeretné aktivitását, használja az eukaliptusz, citrom vagy a citromfű illatát. Ha örömét és kreativitását szeretné fokozni, próbálja ki a narancsot vagy a lime-ot. A nyugodt, jó alváshoz a levendulát vagy a kamillát ajánljuk.

Illatok, amelyek segítik az aktivitás növelését.

Ha pörögni akar, a megfelelő illatok az eukaliptusz vagy a citrom.

Az eukaliptusz stimuláló tulajdonságai segítenek leküzdeni a fáradtságot. Az illata serkentő és fertőtlenítő hatású, és többek között (bónuszként) riasztja a szúnyogokat. Az eukaliptusz illata ellazítja a légzést. Nagyon frissítő és párologtatva kellemes energiahullámokat generál a helyiségben.

A citrusfélék aromája hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Citrus illat – a citrom és a narancs kombinációja javítja a hangulatot és pozitív gondolatokat ébreszt. Frissít, és segít növelni a fizikai aktivitást. Ha kellemesen szeretne ébredni, vagy fel kell frissítenie a teret, a citrus illata a legfelelőbb az ön számára.

Illatok stresszoldásra.

A levendula illóolaja az egyik legsokoldalúbb, számos jótékony hatással bír. Illatos viasz formájában hatással van a pszichére, oldja a feszültséget és a stresszt, sőt segít a sokk tüneteinek enyhítésében is. A levendula illatú viasz kellemes békét hoz, és a Földközi-tenger nyugalmát idézi.

A kamilla gyulladáscsökkentő és nyugtató hatásáról ismert. Csecsemőknek is alkalmas alvás javítására. A légutak kezelésére is kitűnő. Nyugtató és harmonizáló tulajdonságokkal rendelkezik. Oldja fel az illatos viaszt egy aromalámpában és nyugodt álma biztosítva van.

A verbéna illata segít a stressz oldásában, és pozitív energiával tölt fel. Kellemes, megszabadít a kimerültségtől.

Pihenjen és lazítson.

Néha csak egy apróságra van szükség a tökéletes, harmonikus környezet megteremtéséhez. Ez az apróság lehet vanília vagy orchidea illat. Ezek az egzotikus virágos illatok megfelelő légkört teremtenek a jó közérzethez, kikapcsolódáshoz. Alkalmazásuk akkor is megfelelő, ha otthon szeretne ilyen “privát wellnesst” csinálni.

Az aromás viaszok az illóolajok alternatívája. Előnyük, hogy égés közben a viasz nem párolog el. Így csak kellemes illóolajok kerülnek a levegőbe. Illatos viaszok használatakor nem használunk vizet, így égetés közben nem kell vizet önteni az edénybe, mint az illóolajoknál. Illatos viaszokat is találhat webshopunkban többféle formában és méretben.

Kezdje el élvezni az aromaterápia hatásait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük