Pálmagyertyák vagy pálmaviasz gyertyák. Szeretett és gyűlölt, de aki ismeri őket, az már nem vágyik másra. Mi a titka annak, hogy ezek a gyertyák ellenállhatatlanok? Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni.

A viasz tisztán természetes és fenntartható gazdaságból származik.

A pálmaviasz gyertyákat gyakran elítélik, főleg a viasz eredete miatt. A legtöbb pálmaviasz Malajziából vagy Szingapúrból származik. Ez egy tisztán növényi eredetű, természetes termék, amely a pálmaolaj gyártása során melléktermékként keletkezik. A termelésnek csak egy kis részét használják fel műszaki célokra – pl. gyertyák gyártásához.

Sokan azonban nem tudják, hogy a pálmaviasz előállítása szigorú ellenőrzés mellett folyik. Az RSPO, egy non-profit szervezet átfogó felügyeletet gyakorol a fenntartható pálmaolaj-gazdálkodásnak való megfelelés felett, és webhelyén megtekintheti a vállalatokra és a fenntarthatóságra vonatkozó információkat. Az általunk használt viasz egy malajziai gazdaságból származik, ahol a kormány gondoskodik a természet védelméről, és nem engedélyezi az esőerdők irtását pálmaültetvények telepítéséhez. Ezt á fajta pálmaviaszt használjuk mi az Astronban. 😊

A pálmaviasz gyertya jellemzői, amelyeket csak szeretni lehet.

Pálmaviasz gyertya kristályosodása.

A pálmagyertyák különösen népszerűek megjelenésük miatt. A pálmagyertya kristályosodásával elbűvölő, ami megkülönbözteti a többi viaszból készült gyertyától. Egy ilyen gyertyát első látásra felismer. Virágok, amelyek jegesedés benyomását keltik az ablakon. Finom csillagos kristályszerkezetek a gyertya szélén. Sima és egyben szokatlan …mindenkinek tetszeni fog, aki ránéz. A gyertya kristályosodása a viasz fokozatos lehűlése során történik – minden gyertya egyedi és eredeti.

Maximális égési tisztaság.

Mivel a gyertyák természetes pálmaviaszból készültek, garantáljuk a maximális égési tisztaságot. A pálmagyertya tiszta és fényes lánggal ég. Bár igaz, hogy ha egy gyertya pálmaviaszból van, az nem jelenti azt, hogy tisztán fog égni (az égés tisztasága más alapanyagok felhasználásától is függ, mint például adalékanyagok, festékek, illatok és nem utolsósorban a kanóc kiválasztása), de maga a pálmaviasz tisztasága elsőrendű.

A pálmaviasz előnye az is, hogy beltéri felhasználása problémamentes és nem irritál. Akkor is elégetheti a viaszt, ha allergiásak és kisgyermekek vannak otthonában.

Hosszabb égés, így hosszabb élmény.

Ha ismeri a pálmaviasz gyertyákat, akkor biztosan tudja, milyen káprázatosan néznek ki, amikor égnek. Égés közben a gyertya körül lámpás képződik. A gyertya szélén vékony viaszfal alakul ki, amelyen átvilágít a fény. Minél jobban megolvad a gyertya, annál több mintát hoz létre. Köszönhetően annak, hogy a viasz nehezebb, lassabban ég, és órákig élvezheti a gyertya fényét.

Akár rajong a pálmagyertyákért, akár nem, mindenképp próbálja ki őket. Biztos vagyok benne, hogy Önt is meglepik. Annak érdekében, hogy jól tudjon választani, olvassa el a cikkünket arról, hogyan lehet megkülönböztetni a minőségi pálmagyertyát a gyenge minőségűtől. Klikk

Webshopunkban számos minőségi gyertyát talál. Csak válasszon. 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük