A gyertya készítése általában nem olyan nehéz folyamat. Csak néhány eljárást kell tudnia, és akár otthon is kipróbálhatja. A jó eredmény eléréséhez azonban némi erőfeszítésre és sok kísérletezésre lesz szükség.

Szóval…, hogyan is készítsen illatos gyertyát?

A szójaviaszt a legkönnyebb feldolgozni, így nem okoz gondot otthona kényelmében önteni egy ilyen gyertyát. Egy egyszerű útmutatót készítettünk önnek. Egy egyszerű útmutatót szerkesztettünk önnek. Bemutatjuk hogyan készítsen illatos gyertyát szójaviaszból. Nem kell más, mint néhány alapvető hozzávaló, ügyes kéz és kellő lelkesedés.

A titok az alapanyagok kiválasztásában rejlik.

A lehető legjobb eredmény elérése érdekében szükséges a megfelelő alapanyagok kiválasztása. A gyertyák különböző típusú viaszból készülhetnek. A szójabab-, pálma- vagy paraffinviasz az egyik legismertebb és leggyakrabban használt viasz. Ma arról fogunk beszélni, hogyan készítsünk kellemes illatú szójagyertyát, amely megsimogatja a lelket és elvarázsolja a teret.

A minőségi összetevők az alapja mindennek… Ez vonatkozik a gyertyák gyártására is.

A szójagyertya elkészítéséhez szüksége lesz:

Szójaviasz.

Gyertyatartó – üvegpohár vagy lekváros üveg. Az üvegnek erősebbnek kell lennie, hogy ne repedjen meg a hő hatására.

Aroma esszencia – illóolaj.

Természetes viaszba való kanóc.

Gyertyaszín – ha szeretné, hogy a gyertyája színes legyen.

Útmutató:

Az elkészítéshez a következő eszközökre is szükség lesz: fazekak és bögrék, merőkanál vagy viaszkanna, olló és kanóctartó.

 

Szóval hogyan tovább? A szójaviasz előnye, hogy használatra kész, nem kell hozzá semmilyen adalékanyagot hozzáadni, csak fel kell olvasztani, felönteni, hagyni kihűlni és megszületik a gyertya.

 

Olvassza fel a szükséges mennyiségű viaszt vízfürdőben. Egy csészébe egy gyertyához körülbelül 20 dkg viaszra van szükség, attól függően, hogy mekkora csészét választ a gyertyához. A szójaviasz alacsonyabb hőfokon olvad.

A gyertyának készítünk egy edényt, amibe öntjük a viaszt. A tartálynak tisztának és zsírtalanítottnak kell lennie, hogy a gyertyát szépen tartsa.

Készítsük elő a kanócot. A legegyszerűbb, ha egy már lemezkére rögzített kanócot használunk, amit egy csepp olvasztott viasszal a csésze aljára ragasztunk, hogy a viasz kiöntése után ne mozduljon el.

Rögzítse a kanócot egy tűvel úgy, hogy pontosan az üvegpohár közepén legyen.

Ha azt szeretné, hogy kiöntés előtt illatos legyen a gyertya, illatos esszenciát vagy illóolajat kell hozzáadnia.

A szójaviasz természetes vajszínű, ha szeretné, hogy a gyertya színes legyen, csak adjon hozzá egy darab színt az olvasztott viaszhoz (a szín típusától és az elérni kívánt árnyalat intenzitásától függően 1-2 g per 1 kg viaszhoz adjunk hozzá)

Öntse a forró viaszt az előkészített csészékbe.

Csak hagyja kihűlni a gyertyát. Lehűlés után távolítsa el a tűt, és rövidítse le a kanócot körülbelül 6 mm-re.

A gyertyakészítésnek örömteli varázsa van. 😊

Ha pedig nem meri bevállalni, nálunk vásárolhat kézzel készített szójaviasz gyertyákat 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük