A drágakövek már az ókori Egyiptomban és Mezopotámiában is lenyűgözték az embereket. Úgy hitték, hogy a drágakövekből készült amulettek védelmet nyújtanak tulajdonosának. Elűzik a szerencsétlenséget, megvédik viselőjüket. Az ásványoknak, drágaköveknek és féldrágaköveknek régóta gyógyító erőt tulajdonítanak. Összeállítottunk egy ásványgyertya gyűjteményt, hogy Ön is élvezhesse hatásukat. 😊

 

Ásványok

A világon több mint 3000 különböző ásvány létezik, de csak körülbelül 50-et tartanak féldrágakőnek. A féldrágakő olyan ásvány, amely nem felel meg minden követelménynek ahhoz, hogy drágakő legyen. Gyönyörű ragyogás és szín, tisztaság, stabilitás, mechanikai ellenállás és ritka előfordulása a természetben – ezek a feltételek, ahhoz, hogy az ásvány drágakővé váljon.  Azonban a féldrágakövek is rendkívül mutatósak. Szépségük, színgazdagságuk, és viszonylag ritka előfordulásuknak köszönhetően gyakran használják őket dekorációs célokra is. Megmunkálásuk csiszolással történik, de természetes, csiszolatlan formájukban is felhasználhatók.

Kristályterápia

A kristályterápia egy alternatív irányzat, amely a drágakövek, testre és elmére gyakorolt gyógyító hatásait vizsgálja. Maga a hit is rendkívül fontos a kövek gyógyító hatásában, amely energetizálja az érintett területet.

A drágakövek ápolása – tisztítás és feltöltés

A köveket a legegyszerűbben folyóvíz vagy füstölő felett lehet energetizálni. A tisztítást kb.14 nap elmúltával újra kell ismételni, 2-3 percig. Minden kő más és más, ezért a feltöltésük is változó. Néhányat holdfényben töltünk, mások közvetlen napfényben töltődnek fel.

Az ásványok tulajdonságai

A drágakövek kivételes energetikai tulajdonságokkal rendelkeznek.

Achát

Az achát elmélyíti a képzelőerőt, a kreativitást, a bátorságot, a kitartást. Véd a nemkívánatos hatásoktól. A megfelelő kommunikáció kialakításában is segít. Erősíti az önbecsülést, a testképhez való viszonyt. Elősegíti a koncentrációs képességet, biztonságérzetet ad. Támogatást nyújt a nehéz döntések meghozatalában. Segít a negatív érzelmek kiiktatásában, csillapítja a belső haragot, dühot.

Az achátot folyó víz alatt kell tisztítani, és napfényben kell feltölteni.

Aventurin

Az aventurin magában hordozza a természet gyógyító erejét, harmóniáját. A szerencse, a siker és a védelem ásványa. Enyhíti a negatív helyzeteket és elnyeli az elektromágneses szmogot. Elősegíti a befogadóképességet és fokozza a kreativitást. Segít enyhíteni a haragot és az ingerültséget, serkenti az érzelmek kifejezését és stabilizálja a mentális állapotot. Ennek az ásványnak a segítségével gyorsan és magabiztosan hozhat döntéseket. Házak és kertek védelmére is használják.

Az aventurint folyó víz alatt kell tisztítani és közvetlen napfényben kell feltölteni.

Ametiszt

Az önzetlenség, az odaadás, és a lelki tisztaság köve. Általa a lélek a legmagasabb spiritualitást éli meg. Szeretetet hoz az érzelmi életbe, és enyhíti a haragot, félelmet. Hatással van a nehéz döntések meghozatalában és elősegíti a vágyak megvalósulását. Ez az ásvány javítja a memóriát, az álmokra való emlékezést, segít az álmatlanság ellen. Az inspiráció köve és az átalakulás szimbóluma.

Az ametisztet folyó víz alatt kell tisztítani, és holdfényben kell feltölteni.

Citrin

A citrin feltölti a mindennapi életet energiával. Belső békét és a teljes egészség érzését hozza. Élénkíti érzelmi életünket és nyugtató hatással bír a háborgó gondolatokra. Segít feloldani az érzelmi blokkokat, és lehetővé teszi, hogy tanuljunk az élethelyzetekből. Ezzel a kővel nagyobb békével és hittel valósíthatjuk meg kívánságainkat, céljainkat. Véd a negatív rezgések ellen, fokozza a kreatív képességek felszínre hozását, energetizál, feltölt, erősíti a koncentrációt.

A citrint folyó víz alatt tisztítjuk, és a holdfényben töltjük fel.

Jáspis

A jáspis a pozitív életenergia hordozója. A bölcsesség, a kreativitás és a türelem köve. Javítja a szervezőkészséget, stresszes helyzetekben támogatást nyújt a kő viselőjének. Elősegíti a jócselekedeteket. Elnyeli a negatív energiát. Erősíti a jóakaratot és enyhíti a depressziót. Örömöt hoz az életbe azáltal, hogy csökkenti a stresszt az emberi szervezetben.

A jáspist folyóvíz alatt kell tisztítani, és holdfényben feltölteni. A legerősebb töltés teliholdkor nyeri el.

Karneol

A karneol felébreszti az új ismeretek valósággá és kreativitássá alakításának képességét. Életerőt és koncentrációs képességet ad. Felébreszti a Föld ajándékainak megbecsülését. Fokozza az életörömöt, a jó hangulatot, a kreativitást, a gondolkodást és a koncentrációt. A karneol ásvány lebontja a lámpalázat, segít a félelem, féltékenység, gyűlölet és lustaság ellen. Bátorságot ad és pozitív világnézetet hoz.

A karneolt folyó víz alatt kell tisztítani, és napfényben vagy holdfényben ajánlott feltölteni.

Hegyikristály

A hegyikristály új energiával tölt fel. Elmélyíti az intuíciót és a meditációt. Tisztaságot sugároz, erőteljes védőkő. Ideális otthonába vagy irodájába elhelyezni. Semlegesíti az elektromágneses szmogot és fokozza más kövek hatását. Védi az aurát és eltávolítja az energiablokkokat, szennyeződéseket és a diszharmóniát. Az ásvány tisztító hatással bír a negatív gondolatokra, fokozza a kreatív inspirációkat és az önismeretet.

A kristályt folyó víz alatt kell tisztítani, és napfényben kell feltölteni.

Obszidián

Az obszidián elősegíti és erősíti a spirituális növekedést, a képességeket és a tisztánlátást. Segít felfedezni a rejtett negatív tulajdonságokat. Pozitív gondolatokat generál, a belső lelki erőt fokozza. Pajzsként véd a negativitással szemben, eltávolítva a kinti világ rossz hatásait. Nagyon érzékeny embereknek ajánlott akik teljes önismeret útjára léptek.

Az obszidiánt folyó víz alatt tisztítandó. Napfényben és holdfényben is feltölthető.

Rózsakvarc

A rózsakvarc a művészek köve. Élénkíti a képzelőerőt és a kreativitást. Elmélyíti érzékszerveink fogékonyságát, a zenei érzékenységet, a vizuális művészetet, a kreativitást. Színe szelídséget, gyengédséget és szeretetet idéz. Eltávolítja az érzelmi blokkokat, elősegíti az önbizalmat és az önszeretetet. Segít megtalálni a boldogságot a szerelemben, és megmutatja az igaz szeretetet. Ez az ásvány türelmesebbé és bölcsebbé teszi az embert. Kisgyermekek számára is ajánlott. Védi őket és elősegíti megfelelő fejlődésüket.

A rózsakvarcot folyó víz alatt kell tisztítani, és holdfényben kell feltölteni.

Tigrisszem

A tigrisszem a Föld energiáját a Nap energiáival ötvözi. Segít megtalálni azt, ami hiány az életünkben. Megszabadít a mulandó dolgokhoz való ragaszkodástól. Magabiztosságot, határozottságot, életerőt és bátorságot ad. Erősíti a pozitív életszemléletet, a koncentrációt és az összpontosítást. Segít befelé nézni, önbizalmat és bátorságot ad. Segít szomorúság, depresszió idején és javítja a hangulatot. Enyhíti a szorongás és a félelem érzését.

Védőkő, megvéd a bajtól és a gonosz erőktől.

A tigrisszemet folyó víz alatt kell tisztítani és napfényben kell feltölteni.

A legnépszerűbb ásványok közé tartozik a hegyikristály, az aventurin, a rózsakvarc, a citrin, a jáspis vagy a karneol. Mindezek és még sok más megtalálható az új gyertyakollekciónkban.

Az ásványgyertyákat azért hoztuk létre, hogy használatuk során energiát adjanak. A viasz az ásványokból veszi fel az energiát, amelyet a gyertya lángja továbbít. A gyertyák kivételes kristályosodással rendelkeznek, és gyógyító köveket tartalmaznak a belsejükben. Miután a gyertya leégett, az ásványok meditációs célokra vagy dekorációkét is használhatók.

Ásvány gyertya 140g – Achát

2 120Ft Áfával
Ásvány gyertya 140g - Achát Átmérője: 7,5cm Magassága: 7,5 cm Szlovákiai Felvidéken készült termék világoskék Természetes kristályos viaszból készült gyertya pohárban. A gyertya Achát ásványokat tartalmaz.

Ásvány gyertya 140g – Ametiszt

2 120Ft Áfával
Ásvány gyertya 140g - Ametiszt Világoslila Magassága- 7,5 cm Átmérője- 7,5 cm Szlovákiai felvidéken készült termék Kristályos viaszból készült gyertya pohárban. A gyertya Ametiszt ásványokat tartalmaz.

Ásvány gyertya 140g – Aventurin

2 120Ft Áfával
Ásvány gyertya 140g - Aventurin Átmérője: 7,5cm Magassága: 7,5 cm Szlovákiai Felvidéken készült termék Természetes kristályos viaszból készült gyertya pohárban. A gyertya Aventurin ásványokat tartalmaz.

Ásvány gyertya 140g – Citrin

2 120Ft Áfával
Ásvány gyertya 140g - Citrin Átmérője: 7,5cm Magassága: 7,5 cm Szlovákiai Felvidéken készült termék sárga Természetes kristályos viaszból készült gyertya pohárban. A gyertya Citrin ásványokat tartalmaz.

Ásvány gyertya 140g – Hegyikristály

2 120Ft Áfával
Ásvány gyertya 140g - Kristály Átmérője: 7,5cm Magassága: 7,5 cm Szlovákiai Felvidéken készült termék fehér Természetes kristályos viaszból készült gyertya pohárban. A gyertya Hegyikristály ásványokat tartalmaz.

Ásvány gyertya 140g – Karneol

2 120Ft Áfával
Ásvány gyertya 140g - Karneol Átmérője: 7,5cm Magassága: 7,5 cm Szlovákiai Felvidéken készült termék narancssárga Természetes kristályos viaszból készült gyertya pohárban. A gyertya Karneol ásványokat tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük