Az ősz a mindenszentek és az eltávozottak ünnepe. Egy olyan időszak, amikor gondolataink az elhunyt szeretteinkre terelődik. Egy olyan időszak, amikor visszaemlékezünk rájuk és a velük eltöltött időkre. Október végén a temetők virágdíszekben és fényekben pompáznak, hogy elhunyt szeretteinkre és az élet végességére emlékeztessenek bennünket.

Hogyan emlékezhetünk szeretteinkre környezetbarátabb módon?

Mindenszentek napját megünnepelhetjük anélkül, hogy műanyagot és rossz minőségű gyertyákat használnánk, amelyek terhelik a környezetet. Íme néhány tipp, hogyan emlékezzünk nemcsak tisztelettudóan, hanem környezetbarát módon is.

1. Válasszon természetes anyagokat. Ha a sírok koszorúkkal és virágdíszekkel való díszítéséről van szó, törekedjünk a természetes anyagok használatára. Használjon élő virágokat és díszeket a műanyag utánzatok helyett. A gyertyák esetében válasszon környezetbarátabb, lebomló változatot. A műanyagba csomagolt paraffin gyertyák helyett válasszon természetes viaszból készült gyertyákat, amelyek tisztán égnek és nem szennyezik a környezetet. Ajánlott: a pálma, szója, vagy méhviasz.

2. Válassza az újrahasznosítható anyagokat, például az üveget a műanyag helyett. Használjon csomagolás nélküli gyertyákat vagy alumínium csomagolású gyertyákat a paraffinpótlók helyett, amelyek égés után nem használhatók újra.

3. Részesítse előnyben a fémfedeles üveg gyertyatartókat vagy a már használtakat. Ha már vásárolt üveg gyertyatartókat, használja őket, amíg csak lehet. Mossa el őket, és töltse meg új gyertyával.

4. Emlékezzen otthon elhunyt szeretteire. Helyezzen egy klasszikus gyertyát az üveg gyertyatartóba, majd vegye elő a régi fényképeket, és emlékezzen vissza az otthon körében a szeretteire azokkal, akik még önökkel vannak. A gyertya kellemes hangulatot teremt.

5. Kerülje a LED-es gyertyatartókat. Bár a LED-es gyertyatartók napokig égve maradhatnak, hulladékot termelnek, amelyet már nem lehet újrahasznosítani. Válasszon olyan gyertyákat, amelyek tovább égnek. A pálmagyertyák jobb égési tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a paraffin gyertyák, és akár 50%-kal tovább éghetnek.

6. Kövesse a “kevesebb néha több” jótanácsot. Csökkentse mind a gyertyák, mind a dekorációk mennyiségét. Egy KIS változás is pozitív hatással van a természetre. 😊

7. Ne felejtse el szelektálni a hulladékot.

Mindenszentek napja szeretteinkre való emlékezés. Nem egy verseny az emlékművek díszítésében. Emlékezzünk tisztelettel, és ne azzal, hogy versengünk, ki tud szebben díszíteni, vagy ki tud több gyertyát hozni a sírra.  😊

Emlékezzen rájuk örömmel, és küldjön nekik üzenetet például az Astron Műhely Kívánsággyertyájával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük