Elgondolkozott már azon, hogy a bolygók és azok helye mennyire fontos az életünkben? Pontosan ezzel foglalkozik az asztrológia. Kapcsolatokat keres az égitestek helyzete és a Föld felszínén zajló események között. Leggyakrabban horoszkópokra asszociálunk. Az asztrológiának köszönhetően saját magunkat is megismerhetjük, és azt is, hogy milyen tulajdonságokra tehettünk szert a bolygók születésnapi helyzetének köszönhetően.

Mi az asztrológia?

Az asztrológia olyan eseményeket vizsgál, amelyeket bolygók és csillagok mozgása idézett elő, összefüggésben a Földön megtörtént vagy megtörténni fogó eseményekkel. Egy kontextus tudomány. Leggyakrabban az egyének vagy embercsoportok jövőjének és sorsának meghatározásához kapcsolódik. Az asztrológusok pontos szabályokkal rendelkező tudományként írják le.

Mik a jeleik?

A bolygók egy bizonyos erőt jelképeznek, amely megnyilvánulhat az életünkben. Ezt az erőt – az élet elvét – “jelnek” nevezik. Az állatöv jegy, csillagjegy vagy asztrológiai jegy az állatövnek az a része, amely a tizenkettedikét foglalja el. Ismerjük tehát az állat tizenkét jegyét, amelyek a tizenkét alapvető személyiségtípust képviselik.

Az, hogy milyen jegyben születet, meghatározza a személyiség alapvető jellemvonásait. Lehetséges, hogy ezek a tulajdonságok teljesen megnyilvánulnak az életünkben. Ebben nagy szerepe van annak is, hogy az ember milyen környezetben nő fel, milyen kapcsolatokat alakít ki. Mindez tükröződik az életünkben.

Annak ellenére, hogy az Ön által választott jel kiterjedt jellemzői vannak, többet megtudhat az illetőről, mint amennyit elmondhat. Az általunk ismert jegyek: Vízöntő, Halak, Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak.

A jel jellemzői:

 KOS

 • Időpont: március 21-április 20
 • elem: tűz

Barátságos, impulzív, versengő, mindig nyitott az új dolgokra, ilyenek a Kos jegyben születettek. Dominánsnak, és utálják a veszteségeket. Az uralkodó bolygó a Mars, amely rengeteg féktelen energiát és hajtóerőt ad nekik.

BIKA

 • Időpont: április 21-május 21
 • elem: föld

A bika jegyében született emberek állhatatosak, konzervatívak, makacsok. Szeretik a stabilitást, és szükségük van a biztonságérzetre – a lakhatásban, a kapcsolatokban, a munkahelyen. Pénzzel vannak megterhelve. Amíg valaki szándékosan nem provokálja őket, általában nyugodtak. Van érzékük a szépséghez és a művészethez. A Vénusz bolygó uralja őket.

IKREK

 • Időpont: május 22 – június 21
 • elem: levegő

Érzékeny emberek, nem tudnak szándékosan bántani, megosztottak és nyitottak az új dolgokra. Fáj nekik, ha túl sokat gondolkodnak. A Merkúr bolygó uralja őket, ami lehetővé teszi számukra, hogy jól kommunikáljanak és folyamatosan tanuljanak. Rendkívül intelligensek.

RÁK

 • Időpont: június 22 – július 22
 • elem: víz

Nagyon családi alapúak. Erős önfenntartási ösztönük van. Uralkodó bolygójuk a Luna, amely mély érzéseket, szelídséget, anyai gondoskodást ad nekik.

 OROSZLÁN ♌

 • Időpont: július 23- augusztus 22
 • elem: tűz

Az oroszlán jegyében születettek szeretnek a figyelem középpontjába kerülni. Uralkodó bolygójuk a Nap, amely kimeríthetetlenül sok energiát, játékosságot, spontaneitást és örök mosolyt ad az arcukra.  Természetes vezetői tehetségük van.

 SZŰZ

 • Időpont: augusztus 23. – szeptember 22
 • elem: föld

Erős, befolyásos, produktív emberek. Életük a szolgálat és az önfeláldozás körül forog. Uralkodó bolygójuk a Merkúr, ami pontosságot, bölcsességet, rendezettséget ad nekik.

MÉRLEG

 • Időpont: szeptember 23- október 23
 • elem: levegő

Ezek az emberek őszinték, barátságosak, szabadlelkűek és gyűlölik a konfliktust. A másokkal fenntartott kapcsolatok rendkívül fontosak számukra. Igazságérzetük és becsületük van. Uralkodó bolygójuk a Vénusz, ami a szépség, a művészet érzékét ad nekik. Illúziókba és kétségekbe eshetnek.

SKORPIÓ

 • időpont: október 24 – november 22
 • vízjel.

Eredetiek, makacsok, kiváló memóriával, a skorpió jegyében születettek is ilyenek. Kiváló logikus és analitikus gondolkodásuk van. Remek ötleteik vannak. Tudják, hogyan kell nagyon óvatosnak és segítőkésznek lenni. Uralkodó bolygójuk a Plútó, ami titokzatosságot, kiszámíthatatlanságot ad nekik. Nem ismerik a határaikat. Ha valaki feldühíti őket,megbántják az illetot . Népszerűek és keresettek a társaságban.

 NYILAS

 • időpont: november 23 – december 21
 • elem: tűz

A nyilasok a társasági emberek közé tartoznak. Nagyon korrektek, mindig készek és nagyon őszinték. Uralkodó bolygójuk a Jupiter, amely boldogságot és bájt ad nekik. Nyitottak az új ötletekre, még tanulnak, oktatnak. Magas fokú mentális energiával rendelkeznek.

 

BAK 

 • Időpont: március 21. – április 20.

Elem: Föld

Fontos számára a család, gondoskodó, szeretetteljes, türelmes. Bölcs. Küzd a türelmetlenséggel, gátlásos, gyakran felelőtlen. Uralkodó bolygójuk a Szaturnusz, aki türelmességre tanítja őket.

 

VÍZÖNTŐ

Elem: Levegő

Időpont: január  21.- február 19.

Az igazi szabadság jegye, amelyben azonban a felelősség is nagyban szerepet kap. Jó a mentális kommunikációja. Lazaság, ötletesség, remek ráérzés a dolgokra és ha szűkséges a jó irányváltás is jellemzi. Uralkodó bolygója az Uránusz.

 

HALAK

Elem: Víz

Időpont: február 20.- március 20

Remek a beleérzőképessége, megértő. Ugyanakkor hajlamos a ködösítésre, álmodozó. Uralkodó bolygója a Neptunusz, amely remek fantáziát és színészi képességet biztosít nekik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük