Tavaszi dekoráció gyertyákkal

Közeleg a legnagyobb tavaszi ünnep – húsvét. Ismeri szokásait, hagyományait, szimbólumait, és azt, hogy mi nem hiányozhat egyetlen ünnepi asztalról sem? 

Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni.

Tavaszi dekoráció gyertyákkal

Húsvét

A húsvét ünnep régmúltba nyúlik vissza. Az öt napos húsvéti ünnepkör nagycsütörtökön kezdődik, nagypénteken, fehérszombaton folytatódik, és húsvét vasárnapjával és hétfőjével ér véget. Ebbe az időszakba tartoznak azok a szokások és hagyományok, amelyeket évszázadok óta ápolnak, és sokan még ma is ragaszkodnak hozzájuk. 

Nagycsütörtökön őseink a hajnali harmattal mosakodtak napkelte előtt, hogy egész évben egészségesek legyenek, a lányok pedig szépek legyenek. Ezen a napon az egészséget és az immunitást támogató zöld ételeket fogyasztottak, mint például a spenótleves vagy hüvelyesek. Nagypénteken a nők és a férfiak a patakban fürödtek napkelte előtt. Ennek az volt a célja, hogy egész éven egészségesek maradjanak. Fehér szombaton véget ér a negyvennapos böjt. Húsvét vasárnapja az öröm, a bőség és a szórakozás napja. Húsvét hétfőn a lányokat és asszonyokat meglocsolták és korbácsolták, hogy termékenyek legyek az elkövetkezendő esztendőben. 

A gyertya a tavasz és a feltámadt Krisztus jelképe

Ehhez az ünnephez a mai napig hozzátartozik a gyertya. Sok kultúrában a gyertyát az élet jelképeként értelmezik. A húsvéti gyertya (Paschal), többnyire fehér, a feltámadt Krisztust jelképezi. Magas húsvéti gyertya, amelyet a húsvéti virrasztáskor gyújtanak meg a nyugati liturgikus hagyomány templomaiban, és a feltámadt Krisztust jelképezi, akinek fénye a keresztény tanítás szerint megtöri a halál sötétjét. Egy régi hagyomány szerint a gyertyát a liturgia elején szent tűzzel lobbantják fel.  A fényt az élet jeleként értelmezik. A gyertya fehér színe a remény és az új élet szimbóluma. Egy ilyen gyertyát a húsvéti szezonban egész Turiceban és minden keresztelőn meggyújtanak.

Tavaszi dekoráció gyertyákkal

Tavaszi dekoráció gyertyákkal

Húsvéti díszek

A húsvéti hangulat megteremtéséhez nagyban hozzájárulnak gyertyáin, szebbé varázsolhatja otthonát. Saját fantáziája szerint eredeti díszítéssel is gazdagíthatja az ünnepi asztalt és otthonát. Kombinálja a hagyományos húsvéti dekorációt kézzel készített termékekkel. Nem hiányozhat az ikebana és koszorú.

Tegyen gyertyát a festett tojások, tavaszi virágok, gallyak, szalagok, masnik, díszszobrocskák vagy nyuszi mellé. 😊

Gazdagítsa húsvéti asztalt környezetbarát gyertyákkal.

Az ünnepi asztal többféleképpen variálható. Például készítsen húsvéti koszorút, amelyet az Astron műhelyből származó, kézzel készített gyertyákkal szépítheti. Javasoljuk pálma- vagy szójagyertyák használatát. A pálmaviasz tisztán növényi és természetes termék. Egyik viasz sem füstöl, allergiások és gyermekek számára is alkalmasak. Szeretettel ajánljuk illatgyertyáinkat üvegben is, valamint Astron Kívánsággyertyákat, hogy lakása kellemes, otthonos legyen.

A gyertyák minden ünnepi asztal dísze. 

A tavasz, a feltámadás, az élet és a fény szimbóluma. 

Kívánjuk, hogy legyen több fény és öröm az életében. 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük