Hogyan birkózzunk meg a halállal?

Az egyik legnehezebb életesemény egy szerettünk elvesztése. Bár életünk során különböző veszteségeken megyünk keresztül, a halállal való megbirkózás még a legerősebbek számára is kihívást jelenthet. Amikor valaki, aki fontos számára, elhunyt, ne veszítse el a reményt. Még ha nem is úgy tűnik, minden gyász elhalványul egy ponton, és a fájdalom enyhülni fog.

Fogadja el az érzelmeit

Az érzelmek természetesek, és a gyász szükségszerű. A halál az élet része.

Természetes, hogy egy szeretett személy halála után az élet nem lesz ugyanolyan. De a gyász düh, harag, félelem, bűntudat és zavarodottság természetes érzelmek, amelyeket egy szeretett személy halála után érezhetünk. Fontos, hogy felismerjük ezeket az érzelmeket, engedjük meg magunknak, hogy átéljük őket, és ne ítéljük el magunkat miattuk.

Keressen támogatást és beszéljen

A nehéz időszakokban beszélnie kell az érzéseiről és az érzelmeiről. Ne zárkózzon be, és mondja el valakinek, akiben megbízik, hogy mit érez. Keressen támogatást a családjától, közeli barátaitól, vagy beszéljen egy terapeutával. A nehéz időszakokban sosincs egyedül. Beszéljen az érzéseiről, az elhunyttal kapcsolatos emlékeiről. Ezek a beszélgetések segítenek feldolgozni és megosztani az érzelmeit.

Megemlékezés az elhunytakról

Emléktárgyak készítése. A fényképalbumok vagy emléktárgyak terápiás hatásúak lehetnek, és segíthetnek emlékezni szerettei életének pozitív aspektusaira. Gyújtson gyertyát, és hagyja, hogy az emlékek áramoljanak.

Találja meg a búcsúzás módját

Szeretett volna valami fontos mondani az elhunytnak? Néha fontos megtalálni a búcsúzás módját. Ez lehet a temetésen való részvétel, vagy az érzései kifejezése egy levélben, ami segít lezárni a kapcsolatot. Hogy befejezze a befejezetlen ügyeket, küldjön üzenetet az égbe például egy Kívánsággyertyával vagy Emlék gyertyával. Adja meg a tiszteletét egy gyertya meggyújtásával vagy egy emlékvacsorával a családdal.

Idézze fel a pozitív emlékeket

Ahelyett, hogy a szomorúságra koncentrálna, idézze fel a pozitív emlékeket és a szép pillanatokat, amelyeket a szerettével együtt élt át. Ezek az emlékek segítenek enyhíteni a fájdalmat.

Adjon időt a gyászra

Az önmagával való egyedüllét segít a gyász feldolgozásában. Ebben segít a meditáció, naplóírás.

Szakmai segítség

A gyász feldolgozásában segítséget kérhet egy erre szakosodott szakembertől aki irányt mutathat a fájdalom enyhítésében.

A halállal való megbirkózás egyéni folyamat, és nincsenek rögzített szabályai. A fontos, hogy tisztában legyen az érzelmeivel, keressen támogatást, és találja meg, mi az, ami Önnek segít.

Emlék gyertya üzenettel 120g – Nyugodj békében – Virágcsokor illatú

4 840Ft Áfával
Emlék gyertya üzenettel 120g - Nyugodj békében - Virágcsokor illatú A gyertyatartó falán egy rejtett üzenet található, amely a viasz elégetése után jelenik meg.  Viasz súlya: 120g Gyártó: Astron s.r.o. Készült: Szlovákia Anyag: paraffin, pamut kanóc, illatanyag, fa, juta, fém

Emlék gyertya üzenettel 120g – Szeretettel emlékezünk- Virágcsokor illatú

4 840Ft Áfával
Emlék gyertya üzenettel 120g - Szeretettel emlékezünk- Virágcsokor illatú A gyertyatartó falán egy rejtett üzenet található, amely a viasz elégetése után jelenik meg.  Viasz súlya: 120g Gyártó: Astron s.r.o. Készült: Szlovákia Anyag: paraffin, pamut kanóc, illatanyag, fa, juta, fém

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük