Minden ember személyisége egyedi és kivételes. Olyan egyéni biológiai, pszichológiai, szociális szempontok kombinációja, amelyek a társadalomban az emberek közötti kapcsolatokon keresztül is kialakulnak. Az, hogy milyen kapcsolatokat alakítunk ki embertársainkkal, bizonyos mértékig hatással vannak ránk, és befolyással bírhatnak további életünkre is. Az örökletes (veleszületett) adottságok, a társadalmi háttér, a neveltetés és annak körülményei befolyásolják a személyiség kialakulását.

Ismeri-e Önmagát?

A tesztünkben szereplő személyiségtípusok 4 csoportra vannak osztva, amelyek egyesítik a különböző alapvető tulajdonságaikat.

 

Bölcsek:

Tanár, Bölcs, Gyógyító

Alapvető jellemzőjük a vezetői képességek megléte. Szeretnek tanítani és átadni a tudásukat.  Az évek során felhalmozott tudással rendelkeznek, amit igyekeznek átadni tanítványaiknak.

Vezetők:

Vezető, Harcos, Őrző

A vezető személyiségek közé tartoznak. Bátrak, elszántak és kiállnak azon eszmékért, amely számukra az igaz ügyet képviseli.

Művészek:

Művész, Fényhordozó, Szórakoztató

Szabad lelkületűek, új perspektívába helyezik az élet nagy kérdéseit. Szeretik megmutatni önmagukat alkotásaikon keresztül. Ami által minket is új meglátásokra késztetnek.

Védők:

Védelmező, Béketeremtő, Szerető

Elsősorban az emberi kapcsolatokra koncentrálnak. Békét, nyugalmat hoznak a világba. Jelenlétük nyugalommal töltik el környezetüket.

 

 

 

 

 

Egy nagyon egyszerű teszt sokat elárulhat a személyiségéről. Kérem tesztelje le magát. Válassza ki az Önnek legjobban tetsző képet, ami által nagyrészben Önmagára ismerhet.

Értékelés:

 1. Művész
 2. Harcos
 3. Vezető
 4. Fényhordozó
 5. Szerető
 6. Gyógyító
 7. Szórakoztató
 8. Őrző
 9. Béketeremtő
 10. Bölcs
 11. Tanár
 12. Védelmező

 

A személyiség jellemzői:

Művész – ezek az emberek kreatívak, javarészt másként tekintenek a világra, még olyan dolgokban is, amelyek a hétköznapi emberek számára értelmetlenek. Szebbé és érdekesebbé teszik a világot. Alkotásra, művészetre és szépségre inspirálják az környezetüket. Olyan területeken sikeresek, mint pl. festészet, szobrászat, író, de sok más munkakörben is dolgozhatnak, ahol megmutathatják sajátos énjüket.

Harcos – ezek az emberek leggyakrabban erős lelkületűek, magabiztosak. Környezetükben domináns személyiségek.  Segítőkészek, és erős ráhatással bírnak embertársaikra, hogy azok is kitartóak legyenek bármelyik területén az életnek. Ismerik az élet igaz értékeit.

Vezető – Jellemzőjük az erőteljes kisugárzás, a karizma megmutatkozása. Maximalisták, a tokéletességre törekszenek, amit környezetüktől is elvárnak. Kreatívak, s így rendkívül gyorsan felismerik a lehetőségeket, összefüggéseket ami segíti őket a munkájukban. Ez a típus leggyakrabban vezető pozíció tolt be.

Fényhordozó – társaságukban kiegyensúlyozottságot, derűt tapasztalhat meg az ember. Spirituálisak, bölcsek, megértők. Jófelé terelik a negatív érzelmeket, tanítanak, okítanak úgy, hogy a jelenlévő   önmagának vindikálja a felismerést. azt, ami jó bennük.

Szerető –társaságukban lenni, tiszta, kellemes érzés. Legnagyobb érték életükben a szeretet és a szerelem. A szeretet számukra olyan erő amely formálja a lelket.

Gyógyító – ez az embertípus nemcsak a testet, a lelket is gyógyítja. Már jelenléte is csitítja a fájdalmat, a lelki megrázkódtatást. Képességüknél fogva enyhítik a párkapcsolati problémákat, a testii fájdalmat, a pszichés gondokat.

Szórakoztató – a végtelen derű ami árad belőlük, s ezáltal gyógyítólag hatnak környezetükre, embertársaikra. Mindenre van egy remek, pozitív kicsengésű történetük, amely segít más megvilágításba helyezni az adott problémát.

Őrző – a titkok Nagy Őrzője. Kiváló barátok. Magabiztosak, türelmesek, megbízhatóak. Olyan értékeket őriznek, mint a Méltóság, Összetartozás, Szeretet, Igazmondás. S ezeket a lelki kincseket igyekeznek elhinteni embertársaik között is.

Béketeremtő – mindig minden helyzetben az adott konfliktus megoldását keresik. Harmonizálnak, békét teremtenek. Számukra a békesség az alap a mindennapok nehézségeihez.

Bölcs – ez az embertípus leggyakrabban környezetének domináns személyiége. Magabiztosságot bölcsességet és jó megoldókészséget mutat. A körülötte élők méltányolják tanácsait.  Mindig minden helyzetben az igazság gyökerét keresi.

Tanár – a tanár mentalitást többnyire magukban hordozzák. Tartásukkal, beszédstílusukkal elárulják kik is őt. Következetesek, jó megfigyelők kitűnő pedagógusok. Sokszor példaképek. Gyakran töltenek be vezető pozíciót.

Védelmező – érzelmesek, kedvesek. Megvédik a szívükhöz közel állókat, de az élet igaz értékeiért is szót emelnek. Pajzsot jelentenek az Élő Világ frontján, természet és állatvédők.

 

Gyertyáinknak köszönhetően jobban megértheti, ki is Ön valójában. A Személyiséggyertyákat azért hoztuk létre, hogy erősítsék tulajdonosa pozitív tulajdonságait, mérsékeljék a negatív energiákat és segítsenek az életben a helyes értékeket követni.

 

Hogyan válasszunk SZEMÉLYISÉGGYERTYÁT?

Olvassa el az egyes személyiségek jellemzőit és válasszon gyertyát magának és szeretteinek.

A gyertya akkor is segítségére lehet, ha valamelyik tulajdonsága nem domináns, de szeretné azt fejleszteni, vagy szeretne egy Önhöz közel álló személy kedvében járni, jelezni feléje, hogy mit is gondol róla.  😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük