A fehér zsálya (Salvia Apiana) több mint egy szépséges növény – a spiritualitás, a gyógyítás és a természettel való kapcsolat szimbóluma. Történetét, szimbolikáját és gyógyító tulajdonságait tisztelni és őrizni kell, hogy teljes mértékben értékelni tudjuk a gazdag kultúrális örökséget, amit nekünk ajándékozott.

Honnan származik ez a varázslatos növény?

Fehér zsálya felhasználása a népi gyógyászatban

A fehér zsálya Észak-Amerika délnyugati partvidékén őshonos, 1000 méteres tengerszint feletti magasságban termő, a szegfűzsálya rokona. Növényként a meleget, a napos hegyoldalt igényli. Gyógyító és mágikus hírnevét szent sámánnövényként szerezte, amelyet az észak-amerikai indián törzsek gyógyításra és a szertartások közbeni füstölésre használtak.

A népi gyógyításban igen széles körű a felhasználása. Csökkenti az izzadást, gyulladásgátló, gombaölő és serkenti a test tisztulását. Bőrbetegségek kezelésére használják – a horzsolásoktól a bőrgyulladásig. Gargalizálóként segít megnyugtatni a gyulladt ínyt vagy a torokfájást.

A zsálya erősen tisztító és fertőtlenítő hatású, megszabadítja a testet a testszagtól és elűzi a rovarokat. Megnyugtatja a gondolatokat és fokozza az immunrendszer erősödését. Leggyakrabban teaként, főzetként, gargalizáláshoz vagy pakolásként használják. A zsálya tinktúráját azonban a leghatékonyabb formának tartják.

Fehér zsálya mágikus rituálékhoz

A fehér zsályát ma is használják, különösen a negatív energiák megszabadulásától, de különböző betegségek gyógyítására is. Segít elűzni a ,,hívatlan látogatókat´´. Érzelmi és mentális szinten harmonizálhatja a testet, megtisztíthatja a teret és az elmét, valamint támogathatja a pozitív álmokat és a látomásokat.  Ezért számos spirituális rituálé része – akár gyertya, füstölő vagy illatpálca formájában.

Zsálya füstölő

A füstölés a keresztény hagyományban is az egyik legelterjedtebb rituálé. A rituális füstölés egy köteg fehér zsályával segíthet megvédeni a tereket a fekete mágiától, átkoktól és beszentelhet egy teret vagy egy adott személyt. A fehér zsálya hagyományos sámán füstölő, levelei egyedi illatukról ismertek, amely füstölve nagyon világos és fűszeres. Jellegzetes illata miatt a negatív rezgések és entitások erejét elnyomja.

Mikor megfelelő a zsálya füstölése?

A fehér zsályát különösen akkor érdemes használni, ha úgy érezzük, hogy negatív energiák vették birtokba a házat, vagy ha fenyegetve érezzük magunkat. A negatív energiák térben való jelenlétének néhány leggyakoribb jele a következő:

  • gyakori viták a családon belül (vagy a térben tartózkodó emberek között),
  • negatív gondolatok,
  • belső lelki zűrzavar,
  • hideg és “idegen jelenlét” érzése,
  • szokatlan huzat a házban, még akkor is, ha az ajtók, ablakok zárva vannak,
  • egészségügyi problémák,
  • energiahiány.

Ha úgy érzi, valami nem működik az életében, és szüksége van a tér vagy önmaga megtisztítására, hozzon létre tisztító rituálét. Gyújtson meg egy Tisztító zsályagyertyát, csukja be a szemét, és meditáljon egy ideig, hogy ellazuljon az elméje, majd gyújtson meg egy fehér zsálya füstölőt, és füstölje be vele az egész házat vagy a lakást. Fokozatosan járja körbe az összes szobát és sarkot, és űzze ki a negatív energiát a térből.
A megkönnyebbülés szinte azonnal érezhető.

A negatív energiák felhalmozódásának megelőzése érdekében is tanácsos elővigyázatosságból befüstölni.

Fehér zsálya és álmok

A lefekvés előtti fehér zsálya tea látomásos álmokat idézhet elő. Ellazítja az elmét és elősegíti a teljes test ellazulását. Ha emlékezni szeretne álmaira, tanácsos, hogy legalább egy órával lefekvés előtt gyújtson meg egy zsályagyertyát. Ne felejtsen el egy jegyzetfüzetet tollal az ágya mellé tenni, hogy ébredés után lejegyezze álmait.

Utolsó tipp: Amikor felébred, tartsa egy ideig csukva a szemét és próbáljon meg felidézni mindent, amit álmodott nagy részletességgel. Kerülje, hogy kinézzen az ablakon vagy az ajtón, amikor kinyitja azt – az álmai gyorsan elszállhatnak.

Fehér zsálya – Tisztító gyertya (320g)

5 050Ft Áfával
Természetes viaszból készült gyertya Magassága 10 cm, átmérője 6,5 cm, súlya kb.320 g A szlovákiai Felvidéken készült termék. Anyaga: pálmaviasz, pamut, illatanyag Gyártó: Astron s.r.o.

Fehér zsálya – Tisztító gyertya (320g) + Fehér zsálya köteg (10cm)

7 150Ft Áfával
Természetes viaszból készült gyertya Magassága 10 cm, átmérője 6,5 cm, súlya kb.320 g A szlovákiai Felvidéken készült termék. Anyaga: pálmaviasz, pamut, illatanyag Gyártó: Astron s.r.o. Fehér zsálya- 10 cm

Füstölő kúpok “folyékony füst” – Fehér zsálya

1 040Ft Áfával

Füstölő kúpok "folyékony füst" -  Fehér zsálya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük