Elgondolkozott már azon, hogy a bolygók és azok elhelyezkedése mennyire fontos az életünkben? Pontosan ezzel foglalkozik az asztrológia. Kapcsolatokat keres az égitestek helyzete és a Föld felszínén zajló események között. Leggyakrabban horoszkópokra asszociálunk. Az asztrológiának köszönhetően saját magunkat is jobban megismerhetjük, és azt is, hogy milyen tulajdonságokra tehettünk szert a bolygók születésnapi helyzetének köszönhetően.

Mi az asztrológia?

Az asztrológia másnéven csillagjóslás.
Lényege, hogy a bolygók állásából kikövetkeztethetünk egyes eseményeket vagy történéseket, pl. egy ember születését, amelyből rengeteg más információt is megtudhatunk az adott személyre vonatkozóan.
Az asztrológia napjainkban a hétköznapi kultúra része, olyasmi, amiről mindenkinek van legalább töredékes ismerete.

Amit mindenki tud, hogy milyen napjegyben született.
A születési képlet olyannyira egyedi, mint az ujjlenyomatunk, így nem is lehet kérdéses, hogy személyes életutunk, sorsunk benne rejlik saját egyszeri és megismételhetetlen órahoroszkópunkban.

Mik a jeleik?

A bolygók egy bizonyos erőt jelképeznek, amely megnyilvánulhat az életünkben. Ezt az erőt – az élet elvét – “jelnek” nevezik. Ismerjük tehát az állat tizenkét jegyét, amelyek a tizenkét alapvető személyiségtípust képviselik.

Az, hogy milyen jegyben született valaki, nagyban meghatározza a személyiség alapvető jellemvonásait. Valószínű, hogy ezek a tulajdonságok megnyilvánulnak az életünkben. Ebben nagy szerepe van annak is, hogy az ember milyen környezetben nő fel, milyen kapcsolatokat alakít ki. Mindez tükröződik a mindennapjainkban.

Az általunk ismert jegyek: Vízöntő, Halak, Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak.

Mi az aszcendens?

Az aszcendens más néven felkelő jegynek is szokták hívni, és azt a csillagjegyet jelöli, amely a születése pillanatában a keleti horizontban éppen emelkedőben volt.
Az asztrológia szerint az aszcendensnek igen nagy a jelentősége. Meghatározza azt, hogy a külvilág felé milyen mutatott vonásokkal fog rendelkezni.

Csillagjegyek jellemzői:

KOS-ARIES ♈

Kos zodiákus gyertya

Dátum: március 21. – április 20.

Elem: tűz

Uralkodó bolygó: Mars

Barátságos, impulzív, versengő, mindig nyitott az új dolgokra, ilyenek a Kos jegyben születettek. Dominánsak, és nem tudnak veszíteni. Uralkodó bolygója a Mars, amely féktelen energiával és hajtóerővel látja el.

A Kosok jellemző tulajdonsága az eltökéltség és a határozottság. Arra törekszenek, hogy az akadályoktól függetlenül elérjék céljaikat. Tele vannak energiával és lelkesedéssel, ami arra készteti őket, hogy előzetes megfontolás nélkül belevessék magukat az elfőttük álló helyzetbe.

A Kosok gyakran versengő természetűek, és szeretik megmérettetni magukat. Képesek átvenni a vezetést és motiválni másokat is egy közös cél elérése érdekében.

Közvetlenségük miatt néha kissé impulzívak és tapintatlanok is lehetnek.

 

BIKA – TAURUS ♉

Bika – Zodiákus gyertya

Dátum: április 21. – május 21.

Elem: föld

Uralkodó bolygó: Vénusz

A Bika jegyében született emberek állhatatosak, konzervatívak, makacsok. Szeretik a stabilitást, és szükségük van a biztonságérzetre – a lakhatásban, a kapcsolatokban, a munkahelyen. Számukra sarkalatos probléma a pénz beosztása. Amíg valaki szándékosan nem provokálja őket, általában nyugodtak. Van érzékük a szépséghez és a művészethez. A Vénusz bolygó uralja őket.

A Bika föld jegy, amelyhez a kitartás, a stabilitás és az érzékiség társul. Az ebben a jegyben született személyek megbízhatóak, és mindenben ragaszkodnak a minőséghez. Ismertek erős akaratukról és arról, hogy keményen dolgoznak céljaik eléréséért.

 

IKREK-GEMINI ♊

Ikrek – Zodiákus gyertya

Dátum: május 22. – június 21.

Elem: levegő

Uralkodó bolygó: Merkúr

Érzékeny természetűek. Szándékosan nem bántják embertársaikat. Nyitottak az új dolgokra. Sokat gondolkodnak, ami aztán a tett halála. A Merkúr bolygó uralja őket, ami lehetővé teszi számukra, hogy jól kommunikáljanak. Folyamatosan tanulnak. Intelligensek.

Az Ikrek rendkívül kíváncsiak, gyors gondolkodásúak. Társaságkedvelők.
Szeretik az újdonságokat és szeretnek új tapasztalatokat szerezni.

RÁK-CANCER ♋

Rák – Zodiákus gyertya

Időpont: június 22 – július 22

Elem: víz

Uralkodó bolygó: Luna

Családcentrikusak.
Erős az önfenntartási ösztönük. Uralkodó bolygójuk a Luna, amely mély érzéseket, szelídséget, anyai gondoskodást plántál beléjük.

Az e jegyben születettek kiélezett látással vannak felruházva, együttérzőek.
Érzékenységük és intuitív természetük miatt nagyszerű tanácsadóik szeretteiknek.

Biztonságos, stabil környezetet teremtenek maguk és szeretteik számára.
Érzékeny természetük által jól rezonálnak a körülöttük lévő világra, felmérik a légkört, amibe belépnek, észreveszik a ki nem mondott érzéseket, figyelnek a jelekre.

 

OROSZLÁN- LEO ♌

Oroszlán – Zodiákus gyertya

Dátum: július 23-augusztus 22

Elem: tűz

Uralkodó bolygó: Nap

Az e jegyben születettek szeretnek a figyelem középpontjában lenni és uralni a társaság figyelmét.
Uralkodó bolygójuk Nap, amely ellátja őket energiával, spontaneitással, játékossággal.
Karizmatikus, természetes vezetői hajlamokkal rendelkeznek. Bátorságuk, önbizalmuk határtalan, lelkesek s környezetükre is pozitív hatással vannak.

Ez a magabiztosság, domináns alkat vezet aztán gyakran konfliktushoz is, mert nem mindig hajlandóak figyelembe venni mások véleményét, igényeit.

 

SZŰZ – VIRGO ♍

Szűz – Zodiákus gyertya

Dátum: augusztus 23 – szeptember 22

Elem: föld

Uralkodó bolygó: Merkúr

Erős, befolyásos, produktív emberek. Életük a szolgálatról és az önfeláldozásról szól. Uralkodó bolygójuk a Merkúr, amely pontosságot, rendezettséget, rendkívüli bölcs meglátásokat biztosít számukra.
Ami hátrányt jelenthet, hogy hajlamosak elveszni a részletekben. Folyamatosan analizálnak…
Nagyszerű problémamegoldó, hatékony képességekkel rendelkeznek.
gyakorlatias életszemléletüknek köszönhetően megbízható, stabil tagjai a társadalom.

 

MÉRLEG – LIBRA ♎

Mérleg – Zodiákus gyertya

Dátum: szeptember 23-október 23

Elem: levegő

Uralkodó bolygó: Vénusz

A Mérleg jegy szülöttei őszinték, barátságosak, szabadlelkűek, és kerülik a konfliktust.
Erős az igazságérzetük. Uralkodó bolygójuk a Vénusz, ami a szépség és a művészet bolygója.  Kapcsolataikban jól egyensúlyoznak, összpontosítanak.  Harmóniára és igazságra törekszenek.
Képesek olyan kompromisszumot teremteni a problémás területen, ami a feleknek is érdekében áll.

E csillagjegy szülöttei gyakran vonzóak, harmonikus megjelenésük pazar.
Kellemes környezetet teremtenek maguk korul. Kapcsolataik harmonikusak, sem időt, sem pénzt nem kímélve törekszenek az egyensúly megtartására a családban, baráti kapcsolataikban.

 

SKORPIÓ-SCORPIUS ♏

Skorpió – Zodiákus gyertya

Dátum: 24.októbert – 22.november

Elem: víz

Uralkodó bolygó: Plútó

Kiváló memóriával, logikus- analitikus gondolkodásmóddal rendelkeznek. Óvatosak, segítőkészek.
A Plútó titokzatosságot, kiszámíthatatlanságot ad nekik. Ugyanakkor népszerűek és keresettek a társaságban. Szenvedélyes, intenzív érzelmi életet élnek.
Elszántak, kitartóak s így bármit elérhetnek az életben. Képességük arra predesztinálja őket, hogy kitűnő nyomozókká, pszichológusokká váljanak.

 

NYILAS-SAGITTARIUS ♐

Nyilas – Zodiákus gyertya

Dátum: november 23. – december 21.

Elem: tűz

Uralkodó bolygó: Jupiter

A Nyilasok kedvelt társasági emberek. Korrektek, őszinték.
Bolygójuk a Jupiter, amely boldogságot, bájt ad nekik. Nyitottak az újra, tanulnak, oktatnak.
Mentális energiájuk magas szintű. Örök optimisták. Szembenéznek a kihívásokkal, és kockázatot vállalnak céljaik érdekében.
Kalandvágyuk határtalan. Filozofikus alkattal rendelkeznek, foglalkoztatja őket az élet értelme, célja.
Szeretik belevetni magukat az ismeretlenbe, legyen bármiről szó. Pozitív energiával bőségesen el vannak látva, és ezzel fényt hoznak a ,,sötét” időkbe is.

 

BAK-CAPRICORNUS ♑

Bak – Zodiákus gyertya

Dátum: december 22. – január 20.

Elem: föld

Uralkodó bolygó: Föld:

Családcentrikus emberek, gondoskodóak, odaadóak, figyelnek családtagjaikra.
Uralkodó bolygójuk a Szaturnusz, amely türelemre tanítja őket, hisz hajlamosak az ,,uralkodásra´´ családtagjaik, környezetük tekintetében. Anyagiasak s irányításmániásak.
Hajlamosak a manipulációra. Erős a munkamoráljuk, kitartóak, elszántak. Az életben fegyelmezettek, folyamatos fejlődésre törekszenek s ennek tudható be, hogy céljukat el is érik.
Hűségük megkérdőjelezhetetlen.

 

VÍZÖNTŐ – AQUARIUS ♒

Vízöntő – Zodiákus gyertya

Dátum: január 21. – február 20.

Elem: levegő

Uralkodó bolygó: Uránusz

Az ebben az jegyben született emberekben erős vágy munkál, hogy megváltoztassák a világot, s segítsenek másokon. Rendkívül emberbarátok, valóban szeretik az embereket. Erős igazságérzettel rendelkeznek, elkötelezettségük a társadalmi változások terén fontos hangsúlyt kap.
Jószívűek, barátságosak, nyitottak, kommunikatívak. Bárkivel szóba elegyednek.

Igazságérzetük miatt sokszor hátrányt szenvednek. Konfliktusos embernek tartják őket a munkahelyükön, de ez sem tántorítja el őket meggyőződésükből, ami az igazságot illeti.
Uralkodó bolygója az Uránusz.
Jellemzőjük a lazaság. Ráérez a dolgok jobb irányba vitelére.
A szabadság igazi bajnokai.

 

HALAK – PISCES ♓

Halak – Zodiákus gyertya

Időpont: február 21 – március 20

Elem: víz

Uralkodó bolygó: Neptunusz

Uralkodó bolygója a Neptunusz.
Álmodozók, remek a fantáziája, színészi képességei kiválóak Erősen kötődnek a spiritualitáshoz. Érzékenyek, együttérzőek. Erőteljesen rá tudnak hangolódni a körülöttük élők érzelmeire.
A hétköznapi megértés határán túli dolgok érzékelésének képessége misztikus és titokzatos személlyé teszi őket. Empatikus képességük nagy odafigyeléssel párosul, ami abban nyilvánul meg, hogy sem idejüket, sem energiájukat nem sajnálják a rászorulókra fordítani.
Kiváló a művészi érzékük és ezt belső vízió formájában meg is osztják értőikkel.

 

A kettősséget és az ellentétek érzékelését vagy kölcsönös kondicionálását a taoizmusban a jin és a jang fogalma szimbolizálja. Ez a két erő, a jin és a jang egyszerre ellentétes és egymást kiegészítő erők, amelyek állandó kölcsönhatásban működnek a világegyetemben. A jin a passzív, női és sötét erőt, míg a jang az aktív, férfias és világos erőt képviseli. A kettősség képezi az univerzum szerkezetének alapját, ahol kölcsönhatásban vannak egymással, és az állandó mozgás és változás tökéletes egyensúlyt képez.

Minden helyzetet, ellentéteket is befolyásolnak, amelyek feltételezik egymást, mint például a fény a sötétséget, a csend a zűrzavart vagy a nő a férfit. Ezek az ellentétek végtelen listát alkotnak, és mindig hatással vannak egymásra.

Minden ember hordoz magában ellentmondást is, és reakcióik, hozzáállásuk különböző helyzetekhez eltérő. Vannak kezdeményezők, míg mások inkább követők.

Hasonlóképpen az asztrológiai jegyeknek is megvannak a maguk ellentétpárjai. Pozitív és negatív jegyekről beszélünk.

Hat pozitív és hat negatív jegyre osztjuk őket.

Pozitív jegyek:

 • Kos
 • Ikrek
 • Oroszlán
 • Mérleg
 • Nyilas
 • Vízöntő

Jellemzők: a pozitív jegyeket fényes felfogóképesség és kreatív lelkesedés jellemzi. Magabiztosak és megvannak győződve arról, hogy a lehetőségek határtalanok. Határozottak, és nem félnek a konfrontációtól.

Negatív jegyek:

 • Bika
 • Rák
 • Szűz
 • Skorpió
 • Bak
 • Halak

Jellemzők: A negatív jegyek engesztelhetetlenek és gyakran sebezhetőek. Igényesek, hajlamosak többet kérni és elfogadni, gyakran kritikusak és irányítóak önmagukkal és másokkal szemben. Megközelítésük általában reaktív és javulásra ösztönöz.

 

A jegyek általában sem nem jók, sem nem rosszak. Nincs rosszabb vagy jobb jegy, mindegyiknek megvannak a maga hibái és erősségei. Ha ismerjük az erősségeinket, akkor tudunk velük dolgozni, és előnyünkre fordíthatjuk őket.

Elemek szerinti felosztás

Tűz jegyek: Ezek a jegyek az energiára, a szenvedélyre és az inspirációra összpontosítanak. Ide tartozik a Kos, az Oroszlán és a Nyilas. A tűz jegyeket merésznek, energikusnak tartják, és gyakran erős személyes jegyekkel rendelkeznek. Hajlamosak proaktívaknak lenni és szeretnek új kalandokba bocsájtkozni.

Föld jegyek: A földjegyűek a gyakorlatias szemlélethez, a stabilitáshoz és a magabiztossághoz kapcsolódnak. Ezek a jegyek a Bika, a Szűz és a Bak. A földjegyek a türelmükről, kitartásukról és arról a képességükről ismertek, hogy szilárd alapokra építik az életüket.

Levegő jegyűek: A levegő jegyűek az elme, a kommunikáció és a kapcsolatok felé orientálódnak. Ide tartoznak az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő. A levegő jegyek kreatívak, szociálisak és hajlamosak az analitikára. Nyitottak az új ötletekre, és szeretnek vitákban részt venni.

Víz jegyek: A vízjegyűek  az érzelmekkel, az intuícióval és az érzékenységgel vannak kapcsolatban. Ide tartoznak a Rák, a Skorpió és a Halak. A vízjegyek mély érzelmi fogékonyságukról és intuitív világlátásukról ismertek. Hajlamosak empatikusak és fogékonyak mások szükségleteire.

Zodiákus gyertyák

Ahhoz, hogy eligazodjunk a világban, különböző támpontok segítenek, amelyek lejutnak hozzánk akár asztrológia, vagy horoszkóp formájában.

Számos módszer létezik a diszharmónia problémájának kezelésére, mint például a művészetterápia, az aromaterápia, a zeneterápia vagy a színterápia. Egy másik lehetőség a speciálisan erre a célra kifejlesztett gyertyák használata.

Az Astron zodiákus gyertyákat úgy terveztük, hogy tükrözzék a csillagjegyek lényegét. Olyan harmonikus energiát teremtenek, amely segít megbirkózni az élet nehézségeivel. Színüket az egyes csillagjegyek jellemzőit szerint választottuk ki. Segítenek megtalálni a kapcsolatot a természete és a kozmikus események között. A gyertya fénye megvilágítja életútját, és segít rátalálni a helyes irányra.

 NYILAS – zodiákus gyertya

2 380Ft Áfával
Természetes viaszból készült termék. Magassága 7,5 cm, átmérője 7,5 cm, a viasz tömege kb. 315 g. Égési idő: kb. 30 óra. Kézzel készített a szlovákiai Felvidéken. Anyaga: pálmaviasz, pamut kanóc Gyártó: Astron s.r.o.

 OROSZLÁN – zodiákus gyertya

2 380Ft Áfával
Természetes viaszból készült termék. Magassága 7,5 cm, átmérője 7,5 cm, a viasz tömege kb. 315 g. Égési idő: kb. 30 óra. Kézzel készített a szlovákiai Felvidéken. Anyaga: pálmaviasz, pamut kanóc Gyártó: Astron s.r.o.

 SZŰZ – zodiákus gyertya

2 380Ft Áfával
Természetes viaszból készült termék. Magassága 7,5 cm, átmérője 7,5 cm, a viasz tömege kb. 315 g. Égési idő: kb. 30 óra. Kézzel készített a szlovákiai Felvidéken. Anyaga: pálmaviasz, pamut kanóc Gyártó: Astron s.r.o.

Bak – zodiákus gyertya

2 380Ft Áfával
Természetes viaszból készült termék. Magassága 7,5 cm, átmérője 7,5 cm, a viasz tömege kb. 315 g. Égési idő: kb. 30 óra. Kézzel készített a szlovákiai Felvidéken. Anyaga: pálmaviasz, pamut kanóc Gyártó: Astron s.r.o.

BIKA – zodiákus gyertya

2 380Ft Áfával
Természetes viaszból készült termék. Magassága 7,5 cm, átmérője 7,5 cm, a viasz tömege kb. 315 g. Égési idő: kb. 30 óra. Kézzel készített a szlovákiai Felvidéken. Anyaga: pálmaviasz, pamut kanóc Gyártó: Astron s.r.o.

HALAK – zodiákus gyertya

2 380Ft Áfával
Természetes viaszból készült termék. Magassága 7,5 cm, átmérője 7,5 cm, a viasz tömege kb. 315 g. Égési idő: kb. 30 óra. Kézzel készített a szlovákiai Felvidéken. Anyaga: pálmaviasz, pamut kanóc Gyártó: Astron s.r.o.

IKREK – zodiákus gyertya

2 380Ft Áfával
Természetes viaszból készült termék. Magassága 7,5 cm, átmérője 7,5 cm, a viasz tömege kb. 315 g. Égési idő: kb. 30 óra. Kézzel készített a szlovákiai Felvidéken. Anyaga: pálmaviasz, pamut kanóc Gyártó: Astron s.r.o.

Kos – zodiákus gyertya

2 380Ft Áfával
Természetes viaszból készült termék. Magassága 7,5 cm, átmérője 7,5 cm, a viasz tömege kb. 315 g. Égési idő: kb. 30 óra. Kézzel készített a szlovákiai Felvidéken. Anyaga: pálmaviasz, pamut kanóc Gyártó: Astron s.r.o.

MÉRLEG – zodiákus gyertya

2 380Ft Áfával
Természetes viaszból készült termék. Magassága 7,5 cm, átmérője 7,5 cm, a viasz tömege kb. 315 g. Égési idő: kb. 30 óra. Kézzel készített a szlovákiai Felvidéken. Anyaga: pálmaviasz, pamut kanóc Gyártó: Astron s.r.o.

RÁK – zodiákus gyertya

2 380Ft Áfával
Természetes viaszból készült termék. Magassága 7,5 cm, átmérője 7,5 cm, a viasz tömege kb. 315 g. Égési idő: kb. 30 óra. Kézzel készített a szlovákiai Felvidéken. Anyaga: pálmaviasz, pamut kanóc Gyártó: Astron s.r.o.

SKORPIÓ – zodiákus gyertya

2 380Ft Áfával
Természetes viaszból készült termék. Magassága 7,5 cm, átmérője 7,5 cm, a viasz tömege kb. 315 g. Égési idő: kb. 30 óra. Kézzel készített a szlovákiai Felvidéken. Anyaga: pálmaviasz, pamut kanóc Gyártó: Astron s.r.o.

VÍZÖNTŐ – zodiákus gyertya

2 380Ft Áfával
Természetes viaszból készült termék. Magassága 7,5 cm, átmérője 7,5 cm, a viasz tömege kb. 315 g. Égési idő: kb. 30 óra. Kézzel készített a szlovákiai Felvidéken. Anyaga: pálmaviasz, pamut kanóc Gyártó: Astron s.r.o.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük